چگونه جوانه گندم را در خانه بپزیم؟


چگونه جوانه گندم را در خانه بپزیم؟

جوانه گندم یکی از مغذی ترین و مفیدترین غلات برای کودکان و بزرگسالان است. جوانه گندم را می توانید به راحتی در منزل تهیه و استفاده کنید.


به گزارش ایلانا، ارزش غذایی حبوبات و غلات پس از جوانه زدن به میزان قابل توجهی افزایش می یابد و به همین دلیل می توان از آن ها در پخت و پز به طرق مختلف استفاده کرد که باعث می شود جزئی دائمی از رژیم غذایی همه افراد باشد.


جوانه ها حاوی اسیدهای چرب، مقدار زیادی املاح معدنی، اسیدهای آمینه و قند طبیعی هستند که در صورت استفاده از چند نوع از آنها به جرات می توان گفت مواد لازم برای بدن تامین می شود.


تهیه و جوانه زدن غلاتی مانند گندم، برنج و … نیاز به تجهیزات خاص و پیچیده ای ندارد و به سادگی و به گونه ای انجام می شود که می توان گفت سرگرمی مفرح هم برای کودکان و هم برای بزرگسالان محسوب می شود.


در این قسمت به شما آموزش درست کردن جوانه گندم را می دهیم، پس با ما همراه باشید و طرز تهیه جوانه گندم را از ابتدا یاد بگیرید.


جوانه گندم


اصول اولیه طرز پخت جوانه گندم


ابتدا، دانه های گندم باید تا زمانی که رطوبت و اسید فیتیک (اسید فیتیک، یک ترکیب آلی موجود در اکثر آنها) خیس شود. محصولات غذایی گیاه را می توان یافت) در آنها غیر فعال باشد.


اگرچه در بار اول کاملاً جوانه نمی زنند، اما همان دانه های خیس شده را می توان با شیرهای گیاهی درمان کرد. شیر بادام آنها را می توان در مدت زمان بسیار کوتاهی در مقایسه با غلات خیس نشده مخلوط یا پخت.


برای جوانه زدن کامل، بذرهای خیس شده را باید شسته و از آب خارج کرد و سپس در حالت مرطوب در شیشه به مدت یک تا پنج روز نگهداری کرد.


جوانه گندم را معمولاً به صورت نیمه پخته یا خام یا آرد می کنند. البته خشک کن میوه گزینه مناسبی برای خشک کردن جوانه غلات است نور خورشید و گرمای فر با دمای پایین نیز از دیگر گزینه های مناسب محسوب می شود.


طرز پخت جوانه گندم


مناسب ترین ظرف برای تهیه جوانه گندم


برای تهیه جوانه گندم از هر ظرف شیشه ای می توان استفاده کرد، البته باید در نظر داشت که بعد از جوانه زدن حجم دانه افزایش می یابد، مثلا اگر می خواهید جوانه گندم را از نصف لیوان گندم تهیه کنید باید داخل آن بریزید. یک لیوان با درب پهن


پس از انتخاب شیشه لازم است دهانه شیشه را با روکش توری بپوشانید تا امکان تخلیه آب و گردش هوا وجود داشته باشد. برای انجام این کار، تا حد امکان از یک پارچه درشت بافته شده که می توان از آن برای فیلتر کردن مایعات استفاده کرد پنیر می توانید از آن استفاده کنید یا می توانید از یک صفحه پلاستیکی یا فولادی ضد زنگ استفاده کنید و آن را با یک کش به درب شیشه ای وصل کنید.


ظروف جوانه گندم


همه چیز درباره پختن جوانه گندم


مواد لازم




مواد لازم


  • خلوص آب کیش

  • پیمانه اندازه گیری و پیمانه اندازه گیری

  • شیشه 1 لیتری با دهانه گشاد

  • کاسه ای برای خیساندن گندم

  • یک پوشش مناسب مانند پارچه درشت یا مش سیمی و یک نوار لاستیکی یا پیچ فلزی یا نوار برای محکم کردن پوشش دهانه شیشه.

  • کاسه ای برای تخلیه آب اضافی


گندم و جوانه گندم


طرز پخت جوانه گندم


1- شستن و آبکشی گندم


ابتدا گندم را در آبکش ریخته و کاملا بشویید سپس آب آن را خالی کنید.


2- خیساندن گندم


برای خیساندن گندم کاسه ای آماده کرده و گندم ها را در آن بریزید و آب بریزید به گونه ای که اطراف آن ها با چند سانتی متر آب احاطه شود، گندم باید حداقل یک شب یا 12 ساعت در آب بماند.


خیساندن گندم


3- خشک کردن گندم


در این مرحله گندم را در آبکش یا صافی قرار دهید تا آب آن کاملا گرفته شود سپس گندم را کاملا بشویید و دوباره آب آن را خالی کنید.


4- ریختن گندم در لیوان


در این قسمت شروع به ریختن گندم در ظرف شیشه ای یک لیتری که قبلاً آماده کرده اید، دقت کنید که دهانه لیوان باز باشد.


5- پوشاندن ظرف شیشه ای


در اینجا دهانه ظرف شیشه ای را با دو لایه پارچه یا توری سیمی بپوشانید و با نوار فلزی و پیچ یا کش آن را در جای خود ثابت کنید.


یک لیوان جوانه گندم


6- برگرداندن بطری شیشه ای


ظرف شیشه ای را وارونه کنید و زاویه ای ایجاد کنید تا آب اضافی تخلیه شود و هوا به گردش در آید. ظرف را می توان در ظرفی قرار داد تا آب اضافی آن خارج شود و زمانی که دیدید آب اضافی کاملا تخلیه شده است آن را در مکانی که از تابش مستقیم نور خورشید محافظت می شود قرار دهید.بهتر است ظرف را در محلی قرار دهید که دمای هوا وجود داشته باشد. بین 68 تا 75 درجه فارنهایت تنظیم شده است که بین 20 تا 24 درجه سانتیگراد است.


7- روزی دو بار آب را بشویید و تخلیه کنید


در این مرحله گندم باید دو بار در روز شسته شود، یعنی هر 12 ساعت یا بیشتر، داخل آن آب بریزید و به صورت چرخشی تکان دهید تا همه دانه های گندم به یک اندازه شسته شوند، سپس آب را بیرون بریزید و بگذارید. آن را در یک ظرف دوباره مانند مرحله 6 برش دهید.


روش تهیه جوانه گندم


8- مراقبت و انتظار


جوانه زدن بذر گندم باید یک تا پنج روز طول بکشد. به محض اینکه دم‌های کوچک روی گندم ظاهر شدند، متوجه می‌شوید که گندم آماده است و به سلیقه شما می‌توانید کمی صبر کنید تا گندم کمی جوانه بزند، یا می‌توانید بیشتر صبر کنید تا یک چهارم اینچ رشد کند. بیشتر از جوانه گندم


9- قرار دادن جوانه گندم در یخچال


در این مرحله می توانید جوانه گندم را بشویید و آب اضافی آن را بگیرید و سپس در یخچال بگذارید. نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که آب زیر جوانه ها جمع نشود زیرا این اتفاق به ویژه در فصل گرم تابستان رخ می دهد که باعث خراب شدن دانه ها می شود. جوانه ها می توانند تا یک هفته در یخچال باقی بمانند، اگر متوجه شدید که جوانه ها چسبنده هستند یا بوی بدی دارند، آنها را دور بیندازید.


جوانه گندم و گندم


نکات اضافی برای تهیه جوانه گندم


  • اگر می خواهید جوانه گندم را خشک کنید، می توانید از فر با دمای پایین یا خشک کن میوه استفاده کنید یا می توانید کلم را با استفاده از نور خورشید خشک کنید.

  • پس از خشک شدن جوانه گندم می توان آرد جوانه گندم را با آسیاب کردن آن تهیه کرد.

  • برای مصرف خانگی، جوانه ها نباید سبز باشند، زیرا طعم تلخی دارند.

  • آماده سازی سمنو مهمترین گزینه جوانه گندم است.

  • می توانید از جوانه ها در سالاد خود استفاده کنید.

  • جوانه را می توان به عنوان پخت و یا دارچین برای برخی از غذاهای پخته شده استفاده کرد.


منبع: نمناک


انتهای پست/