طرز تهیه حلوای نذری و مجلسی با اصول مهم


طرز تهیه حلوای نذری و مجلسی با اصول مهم

حلوا معروف ترین نذری در ایام محرم است اما برای درست کردن حلوای نذری به مقدار دقیق مواد لازم است و همچنین طرز پخت و نکات کلیدی برای خوش طعم شدن آن مهم است.


به گزارش ایلنا، حلوا یکی از محبوب ترین دسرهای اصیل و سنتی به شمار می رفت که در گذشته با همین نام بسیار رایج بود، اما به تدریج و به مرور زمان به عنوان یکی از گزینه های سرو در مجالس ترحیم شناخته شد. و مراسم عزاداری حلوا انواع مختلفی دارد که طرز تهیه هر کدام متفاوت است.


هنگام تهیه این دسر شیرین و خوشمزه رعایت نکاتی بسیار مهم است و اگر این نکات را نادیده نگیرید، شک نکنید که نتیجه بهترین و خوشمزه ترین حلوا خواهد بود. برای کامل ترین ها در این بخش با ما همراه باشید طرز تهیه حلوادر مراسم مذهبی و عزاداری برای 20 نفر نذری تهیه و طبخ کنید.


خشک کردن حلوا


طرز تهیه حلوای خوشمزه و جشن


مواد لازم برای تهیه حلوای نذری 20 نفره













عناصر

مقدار مورد نیاز

ارد

1300 گرم

زعفران

5 قاشق غذاخوری

آیا تو

2 قاشق چایخوری

متشکرم

780 گرم

روغن مایع

580 گرم

کره

200 گرم

گل سرخ

5 قاشق غذاخوری

اب

به میزان لازم


طرز تهیه حلوا


حلوا خشک یا سفت و راه حل آن


طرز تهیه حلوای نذری 20 نفره


قبل از توضیح طرز تهیه حلوای نذری باید گفت که زمان لازم برای تهیه این حلوا حدود یک ساعت است.


دم کردن زعفران


قبل از هر چیز باید زعفران را آماده کنید. برای این کار ابتدا آسیاب را شروع کنید زعفران و در لیوان ریخته سپس یک تکه یخ در آن قرار داده و مقداری آب بریزید و در آخر اجازه دهید دم بکشد.


تهیه شربت


برای تهیه شربت مورد نیاز حلوای نذری 20 نفره در قابلمه ای شکر و آب کافی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا خوب مخلوط شوند.


زعفران را اضافه کنید، گل سرخ و انجام دهید


در این مرحله زمان ریختن زعفران و گلاب است. به محض اینکه دیدید شکر و آب با هم حل شده اند، مقداری از زعفران الک شده را بردارید و قبل از اینکه شربت بجوشد، زعفران را داخل آن بریزید و هم بزنید.


سپس گلاب و هل را به شربت اضافه کرده و خوب مخلوط کرده و از روی حرارت بردارید.


آرد الک و تفت دادن


در مرحله بعد شروع به الک کردن آرد کنید این کار باید 3 بار انجام شود. آرد را پس از الک کردن کاملاً در تابه ریخته و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و مدام هم می زنیم تا بوی خامی آن از بین برود و رنگ آن کمی طلایی شود.


تهیه حلوا


کره و روغن را اضافه کنید


در این قسمت از پخت حلوای نذری کره و روغن را اضافه کنید و توجه داشته باشید که کره از قبل به دمای محیط رسیده و سپس به آرد اضافه کنید. پس از افزودن کره و روغن به آرد، مواد را هم زده و مخلوط کرده و تفت دهید.


شربت را به مواد اضافه کنید


در این قسمت از پخت حلوا نذری، مرحله به مرحله شربت را به آرد اضافه کنید و هر اضافه را هم بزنید تا حلوا یکدست شود.


وقتی دیدید حلوا به غلظت دلخواه رسید، شعله گاز را خاموش کنید و حلوا را در ظرف های مورد نظر سرو کنید و سپس تزیین کنید.


در ادامه این مطلب مواد لازم برای تهیه حلوای نذری 50 و 100 نفره را در اختیار شما قرار می دهیم تا با این نذری خوشمزه حلوای 20 نفره درست کنید.


مواد لازم حلوا نذری 50 نفره


معمولا پخت حلوا نذری 50 نفره برای مجالس مذهبی و مراسمی مانند روضه مناسب است. البته یادمان باشد طرز تهیه این حلوا هیچ تفاوتی با طرز تهیه حلوای 20 نفره ندارد. تنها تفاوت در مقدار مواد لازم برای تهیه این دو حلوا است.













عناصر

مقدار مورد نیاز

ارد

3 کیلو و 300 گرم

زعفران

13 قاشق غذاخوری

آیا تو

5 قاشق چایخوری

متشکرم

2 کیلوگرم

روغن مایع

1500 گرم

کره

500 گرم

گل سرخ

13 قاشق غذاخوری

اب

به میزان لازم


نکات مهم برای تهیه حلوای نذری 50 نفره


  • اگر می خواهید شیرینی حلوا را کم کنید شکر کمتری اضافه کنید.

  • آرد حلوای نذری را برای 50 نفر مدام هم بزنید تا نچسبد.


تهیه حلوا


مواد لازم حلوای نذری 100 نفره


تهیه این مقدار حلوا نیازمند یکسری مهارت های خاص است. از همه مهمتر مواد لازم برای تهیه حلوای نذری 100 نفره بسیار بیشتر و متفاوت از مواد لازم برای 20 نفر است که در ادامه خواهید دید.













عناصر

مقدار مورد نیاز

ارد

6 کیلو و 700 گرم

زعفران

25 قاشق غذاخوری

آیا تو

10 قاشق چایخوری

متشکرم

4 کیلوگرم

روغن مایع

3 کیلوگرم

کره

1 کیلوگرم

گل سرخ

25 قاشق غذاخوری

اب

به میزان لازم


نکات مهم برای تهیه حلوای نذری 100 نفره


  • آرد را حتما مدام هم بزنید تا نچسبد.

  • برای دانستن طرز تهیه حلوای نذری 100 نفره به همین دستور حلوای نذری 20 نفره مراجعه کنید.


نکات طلایی برای تهیه حلوای نذری


  1. حتما توجه داشته باشید که آردی که در این حلوا استفاده می کنید آرد سفید است.

  2. بهتر است آرد کمتری بپزید زیرا حلوای نذری باید رنگ آن تقریباً روشن باشد.

  3. می توانید به جای کره از روغن استفاده کنید.

  4. برای هم زدن حلوا بهتر است از کفگیر چوبی استفاده کنید، زیرا کار با این کفگیر را آسان می کند.

  5. برای تزیین حلوای نذری می توانید از پسته استفاده کنید. بادام ها، گل سرخپودر نارگیل، کنجد و … از آن استفاده کنید.

  6. هنگام سرو حلوا می توان از وردنه برای انتقال حلوا به کاغذهای شیرینی پزی، نان میکادو، نان بستنی و … استفاده کرد.


رعایت چند نکته در تهیه انواع حلوا


اگر حلوای مورد نظرتان حلوای ساده ای نیست، نکات زیر به کارتان می آید:


حلوا زعفرانی


برای اینکه حلوای زرد زعفرانی خوش رنگ و خوش رنگ شود باید از تفت دادن زیاد آرد خودداری کرد. هرچه بیشتر نان تست کنید، آرد تیره‌تر می‌شود و حلوا هم تیره‌تر می‌شود قهوه برای اینکه حلوا بهتر عطر و رنگ زعفران را گرفته و طلایی شود به جای 5 قاشق می توانید از 10 قاشق زعفران استفاده کنید.


حلوای تیره و قهوه ای


و اگر می خواهید حلوای قهوه ای تیره درست کنید، می توانید از هر کدام استفاده کنید کاکائو یا پودر قهوه یا شکلات یک تخته به حلوای خود اضافه کنید. البته در پخت باید دقت کنید که رنگ آرد قهوه ای شود.


اما حواستان باشد هنگام پخت آرد نسوزد چون حلوا را بی مزه می کند. هنگام مخلوط کردن آرد و روغن مایع می توانید کمی پودر کاکائو یا شکلات آب شده نیز اضافه کنید و در آخر حلوا رنگ شکلاتی به خود بگیرد.


حلوای قهوه ای


حلوای دو رنگ


اگر حلوای دو رنگ می خواهید باید مواد را نصف کنید و دو حلوای جداگانه درست کنید. یک حلوا را با زعفران و دیگری را با شکلات درست کنید و سپس به سلیقه خود تزیین کنید.


رژیم حلوا


اگر می خواهید یک حلوای سالم و کم کالری تهیه کنید، می توانید به جای شکر از آن استفاده کنید آب خرما یا عسل در حلوای نذری خود استفاده کنید و روغن زیتون روغن مایع را عوض کنید


منبع: نمناک


انتهای پست/